lauantai 9. kesäkuuta 2012

Kokouseväitä


 Tein eilen kokoukseen evääksi:

Tuulihattuja savunauta-täytteellä. Tein muuten tavallisen tuulihattutaikinan, mutta maustoin sitä ihan pikkasen yrttisuolalla.
Täytteeseen laitoin savunautaa, smetanaa, ruohosipulituorejuustoa, paprikaa, suolakurkkua ja tuorekurkkua.



Tein pellillisen TexMex-piirakkaa, jonka sitte leikkelin ja laitoin enemmän snack kokoisiksi paloiksi. Ohjeesta tulee iso pellillinen piirakkaa.

Pohja:
10 dl jauhoja (laitoin 8dl vehnäjauhoja+2dl ruisjauhoja)
2 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
300g voita
2 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi pehmeän voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Voit laittaa taikinan kylmän täytteen valmistuksen ajaksi, mutta voi kovettaa taikinan helposti, joten pitkäksi aikaa ei kannata kylmään jättää.

Täyte:
800g jauhelihaa
2 paprikaa
2 sipulia (pieniä)
2 pss tacomaustetta (rainbow)
1-1,5 prk salsaa (laitoin rainbow medium salsaa)
400g valkosipulituorejuustoa
400g crème fraîche
4 munaa
4 dl juustoraastetta

tortillasipsejä
(paprikajauhetta, chilimaustetta, suolaa)

Ruskista jauheliha, lisää sekaan hienonnettu sipuli ja paprika. Mausta tacomausteella. Lisää joukkoon salsakastike. Sekoita erillisessä astiassa tuorejuusto, crème fraîche, munat ja juustoraaste. Painele taikina leivinpaperoidulle syvälle pellille (pohjalle ja ylös laidoille). Murskaa tortillasipsejä (naturel) ja ripottele pohjan päälle ohut kerros. Sekoita täytteen molemmat osat keskenään ja kaada pellille. Pinnalle voi vielä ripotella vähän lisää murskattuja tortillasipsejä ja juustoraastetta.

Piirakan ulkonäkö ei ole kaikista kaunein, mutta hyvää kyllä on. Parhaimmillaan lämpinänä :) Tulisuutta voi säädellä salsalla (mieto, medium, tulinen). Itse lisäsin myös chilimaustetta, paprikajauhetta ja suolaa (ranskankerma ja tuorejuusto "syö" mausteisuutta).


Tein myös muutaman makoisan suupalan, eli suklaita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti