sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Pikkusuolaisia taas


Njetworking-iltaan tein pitkästä aikaa tarjottavia. Tällä kertaa yritin kirjoittaa ylös vähän mitä tuli tehtyä, jos vaikka ois muillekin ideaksi, juhlissa kuin juhlissa pikkusuolaiset aina tekevät kauppansa.
Tein neljää eri suolaista lajia ja lisäksi makeaksi suupalaksi logo-suklaita.


Alla ohjeet suolaisiin.
HOX! Tein näitä aika paljon, joten olen yrittänyt jakaa ohjeet "järkevimpiin" määriin.

Salsaiset kasviskierteet (n. 35kpl)
1/2 annos pizzataikinaa (ks. ohje erikseen, Jamien Oliverin pizzataikina)
1 purkki/300g salsakastiketta (käytin Medium vahvuista)
1/2 kesäkurpitsa (noin 250g)
1-2 paprikaa (isoja yksi, pieniä kaksi)
1-2 punasipulia 
tuoretta oreganoa
tuoretta tinjamia
1/2 prk fetajuustopaloja (laitoin öljyssä olevia)
n. 200g juustoraastetta

Paloittele kasvikset hienoksi. Jos omistat monitoimikoneen, nyt on aika laittaa se töihin. Kuullota kasvikset pannulla oliiviöljyssä. Anna jäähtyä ja kaada sitten isoon kulhoon. Hienonna/murenna fetajuusto varovasti. Sekoita fetamuru ja juustoraaste kasvisten joukkoon. Jaa taikina osiin ja kauli kustakin osasta ohut suorakaiteen mallinen levy. Levitä pohjalle ensin salsakastiketta, sitten täytettä ohuesti. Rullaa ja leikkaa siivuiksi. Tökkää siivuihin halutessasi saumakohdista läpi coctailtikut, tai laita palat leivosvuokiin. Paista uunissa 225 asteessa noin 12-15min. 

Tuulihatut (noin 40kpl)
100g voita
2dl vettä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3 munaa

250g venäläistä meetwurstia
1 prk valkosipuli-yrtit tuorejuustoa
1prk ruohosipuli tuorejuustoa
1 prk smetanaa
n. puoli tuubia (135g) voileipäpikkelssiä
tuoretta ruohosipulia, hienonnettuna pari ruokalusikallista

Valmista tuulihattupohjat. Laita vesi ja pilkottuna voi kattilaan. Anna kiehahtaa. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita voimakkaasti haarukkakapustalla, kunnes taikina irtoaa reunoista. Anna jäähtyä. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sähkövatkaimella vatkaten.  Jatka sitten vatkaamista niin kauan, että taikina on sileää ja notkeaa. Nostele taikinasta/pursota kasoja leivinpaperoidulle pellille. Taikina turpoaa uunissa noin kaksinkertaiseksi. Paista uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15-25min uunista ja tuulihattujen koosta riippuen. Älä avaa luukkua paiston alkuvaiheessa kun tuulihatut kohoavat!

Valmista täyte. Hienonna meetwursti ja ruohosipuli. Sekoita tuorejuustot keskenään, sitten sekaan pikkelssi ja smetana, lopuksi meetwursti ja ruohosipuli. Laita täyte pursotinpussin tai annostele lusikalla jäähtyneiden tuulihattujen sisään. 

Ruisnapit savunautatahnalla (n. 50kpl)
1pss Väinämöisen ruisnappeja
250g savunautaa
1 paprika
2 prk pippuri tuorejuustoa
1 prk smetanaa / 1dl turkkilaista jugurttia
n. 1/2 tuubia (135g) voileipäpikkelssiä
tuoretta persiljaa

Hienonna savunauta ja paprika oikein hienoksi. Sekoita tuorejuusto, smetana/turkkilainen jugurtti ja voileipäpikkelssi keskenään. Lisää sitten savunauta ja paprika, sekoita tasaiseksi. Laita pursotinpussiin ilman pursotinterää, leikkaa sopivan kokoinen aukko päähän (ei liian iso, mutta kuitenkin tarpeeksi iso ettei täyte jää jumiin). Pursota nappien päälle täytettä ja koristele persiljalla.

Tomaatti-mozzarella-ciapatta suupalat (n. 50kpl)
2 rasiaa kirsikka/miniluumutomaatteja (mahdollisimman pieniä tomaatteja)
3 prk (n. 50kpl) minimozzarellapalloja (ostin Lidlistä, purkissa on 15-20kpl palloja)
2 kpl ciapatta leipiä, valmiiksi paistettuja tai paistovalmiita (+halutessasi yksi leipä tarjoilua varten)
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
yrttisuolaa
mustapippuria jauheena

Leikkaa tomaatit puoliksi. Paloittele leipä pieniksi paloiksi. Laita mozzarellapallot kulhoon, ripauta päälle oliiviöljyä, yrttisuolaa ja mustapippuria, sekoita käsin niin että öljyä ja mausteita on joka puolella. Ota pitkä coctailtikku, laita siihen ensin leipäpala, sitten tomaatinpuolikas, mozzarellapallo ja lopuksi pieni basilikan lehti. Jos pienet lehdet eivät riitä, voit leikata isompia lehtiä pienemmiksi. Laita tikut pystyyn kokoaiseen ciapatta leipään tai asettele lautaselle. Koristeeksi voit laittaa vielä isoja basilikan lehtiä.
Huom! Paljas mozzarella on tosi miedon makuinen, joten suolaa ja pippuria voi laittaa rohkeasti. Jos olet epävarma, lisää mausteita pikkuhiljaa, sekoita ja maista välillä ennen kuin lisäät enemmän.  







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti