sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Banoffee cupcakes / Banoffee kuppikakut


Taas on hieman päivitykset jälkijunassa, mutta pikku hiljaa yritän päästä ajan tasalle.. Tässä yksi päähänpisto, jonka ohjetta olen koittanut hioa muutamia kertoja viime aikoina. Halusin kokeilla tehdä Banoffeesta cupcake-version. Ohjeeseen olen koittanut erilaisia suklaita; ensin Hershey's minikisses (maitosuklaa), sitten tummia minichocolate chips (kiitos varastojen täydennyksestä Kanadan vieraille :) ) ja tulipa koitettua ihan vaan Lidlin leivontasuklaata pilkottuna viimeksi. Ja kaikki toimii hyvin :) Pääasia, että suklaapalat on sen verran isoja tai sen laatuisia, että ne sulavat silleen ihanan epätäydellisesti paiston aikana. Tällä hetkellä ohje on kutakuinkin seuraavanlainen:

Banoffee cupcakes, 12 kpl
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
1tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
2,5dl vehnäjauhoja
80g sulatettua voita/margariinia
2 banaania
1dl suklaahippuja / n. 100g suklaata pilkottuna

karamellisoitua kondensoitua maitoa
1prk Flora Kuohua
banaaniviipaleita
tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa. Lisää sulatettu rasva, sekoita varovasti tasaiseksi. Lisää pilkotut banaanit ja suklaahiput kääntelemällä esim nuolijan avulla taikinaan. Laita muffinssipellille paperisia muffinssivuokia ja annostele taikina 12 vuokaan. Paista uunissa 190 asteessa noin 15min, testaa kypsyys esimerkiksi hammastikulla tai raa'alla spagetilla (jos taikinaa ei jää tikkuun/spagettiin, leivonnaiset ovat kypsiä). Anna jäähtyä hiukan. Kaiverra lusikalla kolo muffinssien pintaan ja täytä karamellisoidulla kondensoidulla maidolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai levittele muffinssien päälle. Koristele banaaniviipaleilla ja sihtaa lopuksi päälle kaakaojauhetta. Ja sitte herkutteleen, namskis! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti