tiistai 29. heinäkuuta 2014

Cookies'n'Cream Baileys Cupcakes / Keksimuru-kermalikööri kuppikakut


Nämä kuppikakut olivat taas kokeilevan keittiön tuotoksia. Ensin oli ajatuksena tehdä Baileys kuorrutteisia kuppikakkuja Pirkko H:n syntymäpäiville. Jotenkin ajatus lähti sinkoilemaan suklaasta cookies'n'cream osastolle, lopullinen ohje oli seuraavanlainen (tein minikokoisia kuppikakkuja, tuli 24kpl sekä 2 normaalikokoista tästä määrästä):

Cookies'n'Cream Baileys Cupcakes (12kpl):
2 munaa
1dl sokeria
1dl (maito)kahvia
80g voita/margariinia sulatettuna
1tl vaniljasokeria
1,5tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
75-100g Hershey's Kisses/Cookies'n'Cream suklaata (löytyy nykyään näköjään jopa meidän lähi Salesta Amerikka-hyllystä) TAI valkosuklaata ja Oreo/Domino-murskaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää sulatettu rasva. Lisää varovasti sekoittaen karkeasti paloiteltu suklaa. Annostele muffinipellille paperivuokiin, paista 190 asteessa noin 10-15 min. Kokeile kypsyys 10 minuutin kohdalla esim. raa'an spagetin avulla. Anna jäähtyä, valmista sillä välin kuorrute.

Kuorrute:
75g voita huoneenlämpöisenä
1,5dl tomusokeria
1dl Bailey's likööriä (tai 0,5dl Baileys+0,5dl kahvia)
Vaahdota huoneenlämpöinen voi, lisää tomusokeri useassa erässä joukkoon. Lisää likööri/kahvi+likööriseos myös pikkuhiljaa sekoittaen koko ajan. Pursota kuorrute leivonnaisten päälle ja koristele suklaarouheella (alempi kuva) tai keksimuruilla (ylempi kuva). 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti