sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Red Velvet kuppikakut - Red Velvet Cupcakes

Kesä on vierähtänyt taas vauhdilla ja blogin päivitys on jäänyt.. mutta ei kuitenkaan leipominen! :) Itse asiassa kesällä on tullut vietettyä suhteellisen paljon aikaa paakaroinnin parissa, kun julistin kesän alussa työyhteisön viralliseksi "testlabikseni" (minulla on aina vaan pitenevä lista leivonnaisista, joita haluan "seuraavaksi" kokeilla). Lisäksi on ollut hää-, rippi- ym kakkuja, vieraita ja synttäreitä, kaikkea mitä kesään nyt yleensä mahtuu :)

Olen tilannut Amazonista aika ajoin ihania kakku- ja leivontakirjoja, ja parhaimpia niistä edustavat Hummingbirds Bakeryn kirjat. Erityisesti kuppikakkuohjeet olen todennut toimiviksi, ja niitä löytyy kirjoissa joka lähtöön. Tässä esimerkiksi Red Velvet kuppikakkujen ohje.

punaiset kuppikakut (Red Velvet Cupcakes) 12 kpl
60g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)
150g sokeria
1 kananmuna
10g kaakaojauhetta
0,2dl punaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
0,5tl vaniljauute
1,2dl piimää
150g vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl ruokasoodaa
1,5tl valkoviinietikaa

Kuumenna uuni 170 asteiseksi. Mittaa voi ja sokeri monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa keskinopeudella vaaleaksi, kuohkeaksi ja hyvin sekoittuneeksi vaahdoksi. Säädä teho suuremmalle, lisää hitaasti joukkoon muna ja vatkaa, kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään. 
Sekoita eri kulhoissa kaakaojauhe, punainen elintarvikeväri ja vaniljauute paksuksi, tummaksi tahnaksi. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita hyvin, niin että ainekset sekoittuvat kunnolla ja taikina on tasaisen väristä. (Kaavi myös kulhon reunoille jääneet ainekset mukaan!) Käännä koneen nopeus hiljaiselle ja lisää hitaasti puolet piimästä. Vatkaa hyvin, lisää sitten puolet jauhoista ja vatkaa ainekset sekaisin. Toista, kunnes kaikki piimä ja jauhot on lisätty. Ota taas kaikki ainekset mukaan kulhon reunoilta. Säädä koneen teho suurelle ja vatkaa, kunnes taikina on sileää ja tasaista. Säädä teho hiljaiselle ja lisää suola, sooda ja viinietikka. Vatkaa ainekset sekaisin, säädä teho taas suurelle ja vatkaa vielä pari minuuttia. 
Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää kolmannes tyhjää. Paista kakkuja uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes pinta on sormella koskettaessa kimmoisa. Kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista. 

tuorejuustokuorrute
300g tomusokeria
50g suolaonta voita huoneenlämpöisenä
125g tuorejuustoa kylmänä

Vatkaa tomusokeri ja voi hyvin sekaisin sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa. Lisää tuorejuusto ja vatkaa sekaisin. Käännä koneen nopeus suuremmalle ja vatkaa vähintään 5 minuuttia, niin että seoksesta tulee vaaleaa ja kuohkeaa, mutta varo ylivatkaamista (seos muuttuu helposti jouksevaksi).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti