sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Toffee kuppikakut - Caramel Cupcakes

Testikeittiön tuotoksia tämäkin. Kaapissa on kummitellut ihanaa Dulce de Lecheä ja nyt päätin käyttää sitä vaihteeksi muuhunkin kuin Banoffeehen. Nämä sammuttavat taatusti makeannälän hetkeksi ;)

Toffee kuppikakut - Caramel Cupcakes 12kpl
80g pehmeää suolatonta voita
280g sokeria
240g vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
240ml täysmaitoa
1/2 vaniljauutetta
2 isoa munaa
150g dulce de lecheä (kaupasta saatava karamellisoitu kondensoitu maitotiiviste käy)

kuorrute:
500g tomusokeria
160g pehmeää suolatonta voita 
50ml täysmaitoa
100g dulce de lecheä (/karamellisoitu kondensoitu maitotiiviste)

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Sekoita sähkövatkaimella tai monitoimikoneella voi, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja suola murumaiseksi seokseksi. Sekoita keskenään maito ja vaniljauute, lisää munat ja sekoita käsin. Kaada 3/4 muruseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaavi kulhon reunoilta taikinat ja lisää loppu maitoseos sekä dulce de leche, vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Kaada seos muffinssivuokiin (käytä muffinssipeltiä vuokien lisäksi) täyttäen 2/3 osaa vuoasta. Paista uunissa 18-20minuuttia tai kunnes pinta on kimmoisa ja hammastikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä kuorrutteen valmisutksen ajan. 
Vatkaa tomusokeri ja voi jauhomaiseksi mutta tasaiseksi seokseksi. Lisää maito hiljaa vatkaten, ja käännä kovemmalle teholle kun kaikki maito on sekoittunut, vatkaa ilmavaksi seokseksi. Lisää dulce de leche ja sekoita hyvin. 
Levitä kuorrutetta kuppikakkujen päälle, koristele haluamallasi tavalla. (Minä laitoin näitä toffee-makurakeita)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti